Wandelvakantie in Frankrijk

Château Cazalères ligt in de Ariège, in het zuiden van Frankrijk. Dit departement, vergelijkbaar met de Nederlandse provincies, is een van de dunst bevolkte gebieden van het land. Hier wonen ongeveer 150.000 inwoners in een gebied ter grootte van Noord-Brabant (ter vergelijking, in Noord-Brabant wonen ruim 2.500.000 mensen). Dit geringe inwoneraantal betekent dat de Ariège bij uitstek geschikt is voor een ontspannen wandelvakantie. Urenlang wandelen door de groene omgeving zonder een auto te zien. Klinkt dat niet heerlijk?

In de omgeving van Château Cazalères is bij uitstek geschikt om te wandelen. Vanuit Daumazan-sur-Arize, het nabijgelegen dorpje, vertrekken verschillende routes. Wandel over heuvels en riviertjes, langs weilanden en door schilderachtige dorpjes en bossen. Tussen de kleine dorpjes vind je veel boerderijen, waar boeren hun eigen lokale producten maken. Bij de meeste kan je gerust aankloppen voor een bezoekje, en om bijvoorbeeld zelfgemaakte honing, wijn of kaas te proeven.

In bijna alle dorpjes op loopafstand van Château Cazalères tref je wekelijkse markten aan. Hier kun je heerlijk een ochtend rondstruinen tussen de kraampjes vol met lokale producten. Veel boeren uit de omgeving bieden hier hun zelfgemaakte waar aan, dus als je opzoek bent naar traditionele Franse honing, frisse groente en vers brood dan ben je hier aan het juiste adres!

Natuur, pittoreske dorpjes en prachtige vergezichten. Rust en stilte, in combinatie met die authentieke Franse sfeer. Dat is wat de Ariège te bieden heeft, en wat de omgeving rondom Château Cazalères bij uitstek een perfecte vakantiebestemming maakt voor de wandelaar.