Grotte Mas d'Azil

Hoe gaaf is het om met de auto door een grot te rijden? Mas d’Azil is de enige grot in Europa waar dit kan! De grot is uitgesleten door de rivier Arize en staat bekend om haar indrukwekkende natuurlijke ingang: een enorm grote poort van 51 meter hoog en 48 meter breed.

Naast dat je er doorheen kan rijden, kun je ook een rondleiding boeken die je de vele bijzondere elementen van de grot laat ontdekken. Waan jezelf in een andere wereld en krijg uitleg over de stalagmieten en stalactieten, de oertijd en de geschiedenis van deze toch wel mystieke plaats. Na dit bezoek kun je aan de oever iets lekkers eten en drinken bij het plaatselijke restaurantje, met uitzicht op de majestueuze entree van de grot.

Om er een leuk dagtripje van te maken kun je ook het Prehistorie museum bezoeken in het nabijgelegen dorpje Mas d’Azil. Dit museum geeft een prachtig beeld van de historie van deze plek en geeft je de mogelijkheid om vele vondsten zoals prehistorische speren en andere materialen te bewonderen.

Als je op grottentocht bent: in de nabije omgeving van de grot Mas d’Azil zijn nog meer indrukwekkende grotten te vinden, zoals: de grot van Niaux, de grot van la Vache, de grot van Bédeilhac en de grot van Lombrives.

Kortom: ook al rijd je er alleen doorheen, de grot van Mas d’Azil is een echte must-see als je in de buurt bent!