Fietsvakantie in Frankrijk

Als je wil genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie, dan is een fietsvakantie net wat voor jou. Zo kun je op een ontspannen en gezonde manier de omgeving rond Chateau Cazalères perfect verkennen.

Met de fiets ontdek je plekken waar je normaal nooit zou komen. Lange ritten met de auto worden vaak als vermoeiend en saai ervaren. Een fietsvakantie is daarentegen actief, het brengt je in vorm en het is goed voor je conditie en gezondheid. Daarnaast voel je je een stuk minder schuldig over een keertje extra uit eten of een gebakje bij de koffie: je fietst het er wel weer af!

Een vakantie op de fiets is bijzonder. Fietsend over oude jaagpaden, waterwegen of kronkelweggetjes kom je echt tot jezelf of tot elkaar. Als je samen zo’n groot avontuur aangaat, schept dat een band.

In de buurt van het Chateau zijn er heuvelachtige routes met mooie natuur en vergezichten op de vele bergen en valleien maar ook juist vlakke routes waarbij je langs de waterweg fietst en Romeinse cultuur snuift.

Een voorbeeld van zo’n vlakke fietsroute is de avontuurlijke weg langs het Canal du Midi. Deze fietstocht begint in Toulouse, ook wel bekend als de roze stad. Toulouse staat bekend om zijn unieke sfeer en onmiskenbare charme. In de levendige straatjes van het historisch centrum is er een overvloed aan cafés en winkeltjes. Perfect om je fietsvakantie mee te beginnen. Op de Canal du Midi route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar kennis gemaakt kan worden met de prachtige historische gebouwen zoals kathedralen, paleizen en kastelen en indrukwekkende uitzichten. Ook kun je op deze route en verfrissende duik nemen in de zee en nodigen de restaurants je uit voor een culinaire verrassing. De route eindigt in de stad Sète die bijna geheel omringd wordt door water en daardoor ook wel ‘het klein Venetië’ genoemd wordt. In deze bruisende havenstad kun je je fietsvakantie heerlijk afsluiten en terugkijken op fantastische dagen.