MICHELINSTERREN

Door Edwin op maandag 3 december 2018.

Michelinsterren (maximaal 3) zijn een objectieve waardering voor eetgelegenheden. Michelin kent tegewoordig ook de assiette (sinds 2016), een soort nominatie die meestal stimulerend werkt.
Aan het begin van de twintigste eeuw reden er nog geen 3.000 auto’s rond in heel Frankrijk. In een poging het autogebruik te stimuleren introduceerde bandenfabrikant André Michelin in augustus 1900 de eerste Michelingids, met daarin allerlei praktische informatie over het gebruik
van, en het reizen met de auto. Zo bevatte het boekje ondermeer een handleiding voor het vervangen van een lekke band, een plattegrond met de locaties van tankstations en tips waar men het beste kon eten en overnachten.

De grootste vernieuwing van de gids kwam in 1926 met de introductie van de Michelinster. Eetgelegenheden maakten alleen kans op een ster als zij beschikten over een uitzonderlijk goede keuken, een unieke smaak en een correcte bediening. Sinds 2007 wordt voor Nederland een aparte gids uitgegeven.

Daumazan-sur-Arize kent twee restaurants en nog twee bars, waar ook kan worden gegeten. Uiteraard is er ons eigen restaurant op het park dat, vooral in het vakantieseizoen veel tevreden bezoekers kent.

Dan bevindt zich, op loopafstand, in het dorp restaurant La Tomate du Jardin. Wij kopen in Frankrijk regelmatig een Franse krant. Ons eigen Daumazan in het nieuws! In een LADÉPÊCHE die wij kochten lazen wij dat restaurant La Tomate du Jardin terecht een notitie heeft gekregen in de rode michelingids.

Volgend jaar een eerste ster? Assiette Michelin is ook al niet mis.
Daumazan-sur-Arize is maar een kleine gemeente, maar nu wel met een restaurant dat genomineerd is door Michelin!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hangplek=ontmoeting

Door Edwin op donderdag 12 juli 2018.
Categorieën:ActiviteitenCultuur

Onze jeugd heeft kennelijk behoefte aan hangplekken. Ongetwijfeld is er in de zomer een hangplek voor de jeugd op ons park. Wij vragen ons wel eens af waar die is en of dat altijd dezelfde is. Ook in ons dorp zijn er van die plekken te vinden, waar mensen blijven hangen. Het terras tegenover de Petit Casino is zo’n plaats waar men samenkomt. Vooral de ouderen, en dan nog bijna altijd mannen, verzamelen zich ook graag op het bankje tegenover het gemeentehuis. Een echte hangplek is de garage op de hoek. Daar staan altijd wat mannen te kletsen.

Lees verder >

De Fransen en hun bizarre weetjes

Door Edwin op zaterdag 26 januari 2019.
Categorieën:CultuurNieuws

De Fransen kunnen er wat van, rijden zonder rijbewijs, ontelbaar veel slakken eten, noem maar op.

Lees verder >

Luchtkwaliteit in Frankrijk, Ariege op nummer 1

Door Edwin op maandag 31 december 2018.

Kaart van de luchtkwaliteit in frankrijk.
Maar wat is dat kleine departement helemaal beneden in het midden dat als eerste wordt geclassificeerd?

Juist de Ariege waar het vakantiepark Chateau Cazaleres staat, dus niet alleen met plezier op vakantie maar ook nog eens gezond qua luchtkwaliteit!

Lees verder >