MICHELINSTERREN

Door Edwin op maandag 3 december 2018.

Michelinsterren (maximaal 3) zijn een objectieve waardering voor eetgelegenheden. Michelin kent tegewoordig ook de assiette (sinds 2016), een soort nominatie die meestal stimulerend werkt.
Aan het begin van de twintigste eeuw reden er nog geen 3.000 auto’s rond in heel Frankrijk. In een poging het autogebruik te stimuleren introduceerde bandenfabrikant André Michelin in augustus 1900 de eerste Michelingids, met daarin allerlei praktische informatie over het gebruik
van, en het reizen met de auto. Zo bevatte het boekje ondermeer een handleiding voor het vervangen van een lekke band, een plattegrond met de locaties van tankstations en tips waar men het beste kon eten en overnachten.

De grootste vernieuwing van de gids kwam in 1926 met de introductie van de Michelinster. Eetgelegenheden maakten alleen kans op een ster als zij beschikten over een uitzonderlijk goede keuken, een unieke smaak en een correcte bediening. Sinds 2007 wordt voor Nederland een aparte gids uitgegeven.

Daumazan-sur-Arize kent twee restaurants en nog twee bars, waar ook kan worden gegeten. Uiteraard is er ons eigen restaurant op het park dat, vooral in het vakantieseizoen veel tevreden bezoekers kent.

Dan bevindt zich, op loopafstand, in het dorp restaurant La Tomate du Jardin. Wij kopen in Frankrijk regelmatig een Franse krant. Ons eigen Daumazan in het nieuws! In een LADÉPÊCHE die wij kochten lazen wij dat restaurant La Tomate du Jardin terecht een notitie heeft gekregen in de rode michelingids.

Volgend jaar een eerste ster? Assiette Michelin is ook al niet mis.
Daumazan-sur-Arize is maar een kleine gemeente, maar nu wel met een restaurant dat genomineerd is door Michelin!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Jeu de boules ofwel petanque

Door Edwin op woensdag 1 mei 2019.

lijkt een saai spel, maar het kan spannend zijn en vergt meer vaardigheid dan je denkt. Er wordt dan ook steeds meer jeu de boules gespeeld, ook in Daumazan-sur-Arize.

Lees verder >

Katharen in Occitanie

Door Edwin op woensdag 1 mei 2019.

Er bestaan een aantal beschreven Catharenroutes. Routes per auto, en fiets- en wandeltochten. Zelfs een vluchtroute over de Pyreneeën is als wandeltocht beschreven.

Lees verder >

Viooltjes

Door Edwin op maandag 3 december 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Bloemen kun je eten. Niet alleen artisjok en courgette bloemen, maar nog veel meer bloemen zijn eetbaar.

Lees verder >