Hoe voorkom ik de zwarte zaterdag?

Door Edwin op woensdag 23 januari 2019.
Categorieën:Nieuws

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, de zwarte zaterdagen op de Franse snelwegen. Deze drukke dagen in het hoogseizoen kunnen nogal eens voor problemen zorgen wanneer je niet hierop bent voorbereidt.

 

Niet alleen de zwarte zaterdagen zijn dan een probleem, ook op andere dagen wanneer bijvoorbeeld schoolvakanties van verschillende regio’s en landen samenvallen kan voor verkeersproblemen zorgen. Maar er is hoop!

 

Bison Futé

Op de verkeersdrukte kalender kun je vooraf al een overzicht krijgen van de oranje en rode reisdagen. Je kunt dan je autovakantie dan iets aanpassen zodat je de minste problemen kunt verwachten. Vaak is het al voldoende om op een ander tijdstip te rijden of een dagje eerder te vertrekken met een extra overnachting. Alles beter dan lang in de file zitten.

Op de verkeersdruktekalender van Bison Futé is de verkeersdrukte onderverdeeld in 4 kleuren:

  • Groen: normale situatie
  • Oranje: druk
  • Rood: zeer druk
  • Zwart: topdrukte

Op de website van Bison Fute kun je volgen wat de voorspelde drukte zou kunnen zijn.

 

Advies:

Mocht je dan ondanks alle voorbereidingen toch in een file terechtkomen zorg dan voor voldoende afleiding voor de kinderen. Een spelletje, stripboeken doet wonderen. Ook voldoende water is belangrijk voor de reis en maak je niet druk, het is zoals het is en je kunt het niet veranderen.

 

Laat je vakantie niet verpesten en denk aan het leuke wat er allemaal gaat komen wanneer je bent aangekomen op Vakantiepark Chateau Cazaleres.

 

Goede reis.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Ons dagelijks brood

Door Edwin op woensdag 1 mei 2019.

Het dagelijks brood in Nederland kent heel wat meer variatie dan in Frankrijk, maar het gaat steeds beter. Vijfentwintig jaar geleden bakten de bakkers in Daumazan-sur-Arize stokbrood, stokbrood en stokbrood.

Lees verder >

Een dagje Toulouse

Door Edwin op donderdag 12 juli 2018.

Een bezoek aan Toulouse is de moeite waard. Een stad waarin je de invloeden van Kelten, Romeinen, Islamieten, Spanjaarden en Katharen terug kunt vinden.

Lees verder >

Honing (Miel) in Zuid West Frankrijk

Door Edwin op woensdag 1 mei 2019.

Op de markten in de omgeving worden veel producten aangeboden, die niet en masse worden verbouwd of gewonnen. Eén van die producten is honing. Sta eens stil bij een marktstal waar echte zuivere honing wordt verkocht.

Lees verder >