Hoe voorkom ik de zwarte zaterdag?

Door Edwin op woensdag 23 januari 2019.
Categorieën:Nieuws

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, de zwarte zaterdagen op de Franse snelwegen. Deze drukke dagen in het hoogseizoen kunnen nogal eens voor problemen zorgen wanneer je niet hierop bent voorbereidt.

 

Niet alleen de zwarte zaterdagen zijn dan een probleem, ook op andere dagen wanneer bijvoorbeeld schoolvakanties van verschillende regio’s en landen samenvallen kan voor verkeersproblemen zorgen. Maar er is hoop!

 

Bison Futé

Op de verkeersdrukte kalender kun je vooraf al een overzicht krijgen van de oranje en rode reisdagen. Je kunt dan je autovakantie dan iets aanpassen zodat je de minste problemen kunt verwachten. Vaak is het al voldoende om op een ander tijdstip te rijden of een dagje eerder te vertrekken met een extra overnachting. Alles beter dan lang in de file zitten.

Op de verkeersdruktekalender van Bison Futé is de verkeersdrukte onderverdeeld in 4 kleuren:

  • Groen: normale situatie
  • Oranje: druk
  • Rood: zeer druk
  • Zwart: topdrukte

Op de website van Bison Fute kun je volgen wat de voorspelde drukte zou kunnen zijn.

 

Advies:

Mocht je dan ondanks alle voorbereidingen toch in een file terechtkomen zorg dan voor voldoende afleiding voor de kinderen. Een spelletje, stripboeken doet wonderen. Ook voldoende water is belangrijk voor de reis en maak je niet druk, het is zoals het is en je kunt het niet veranderen.

 

Laat je vakantie niet verpesten en denk aan het leuke wat er allemaal gaat komen wanneer je bent aangekomen op Vakantiepark Chateau Cazaleres.

 

Goede reis.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hangplek=ontmoeting

Door Edwin op donderdag 12 juli 2018.
Categorieën:ActiviteitenCultuur

Onze jeugd heeft kennelijk behoefte aan hangplekken. Ongetwijfeld is er in de zomer een hangplek voor de jeugd op ons park. Wij vragen ons wel eens af waar die is en of dat altijd dezelfde is. Ook in ons dorp zijn er van die plekken te vinden, waar mensen blijven hangen. Het terras tegenover de Petit Casino is zo’n plaats waar men samenkomt. Vooral de ouderen, en dan nog bijna altijd mannen, verzamelen zich ook graag op het bankje tegenover het gemeentehuis. Een echte hangplek is de garage op de hoek. Daar staan altijd wat mannen te kletsen.

Lees verder >

Viooltjes

Door Edwin op maandag 3 december 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Bloemen kun je eten. Niet alleen artisjok en courgette bloemen, maar nog veel meer bloemen zijn eetbaar.

Lees verder >

Luchtkwaliteit in Frankrijk, Ariege op nummer 1

Door Edwin op maandag 31 december 2018.

Kaart van de luchtkwaliteit in frankrijk.
Maar wat is dat kleine departement helemaal beneden in het midden dat als eerste wordt geclassificeerd?

Juist de Ariege waar het vakantiepark Chateau Cazaleres staat, dus niet alleen met plezier op vakantie maar ook nog eens gezond qua luchtkwaliteit!

Lees verder >